A-lag
Banner myclub ny hemsida

Tim Brattström till Hanhals Kings

Publicerad 2017-08-08 09:43

Centern Tim Brattström är klar för Hanhals Kings. Tim, 20 år, har Frölunda som moderklubb men kommer närmast från Tingsryd och spel i J20 Elit. I Tingsryds organisation har Tim spenderat hela sin juniortid och innan flytten till Småland blev det ett år i Hanhals och spel i U16 Elit. Det är med andra ord ännu en återvändare som nu ansluter till årets trupp.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Tim:

- En puckskicklig center som använder sin storlek och räckvidd på ett bra sätt. Jag har följt honom under hans år i Tingsryd och han har haft en bra utveckling där. Mognat i sitt spel och även fått upp farten i sin skridskoåkning.

- Dessutom är det en bra karaktär vilket hans roll som kapten och assisterande kapten i Tingsryds juniorlag vittnar. Ska bli spännande att se hur Tim klarar övergången från juniorhockey till seniorspelet i Hockeyettan, fortsätter Björn.


Tim själv ser fram emot återkomsten till Hanhals:

- Ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Kungsbacka, säger han. Det har ju hänt en del sedan jag var här sist, både med klubben och för egen del, men trivdes kanon under mitt år här då.

- En fantastisk möjlighet för min del att få chansen i Hockeyettan och jag kommer verkligen göra allt för att förvalta denna chans på bästa sätt.


Vad har du för förväntningar på säsongen?

- Genom hårt jobb utvecklas som hockeyspelare och på så sätt ta en plats i laget. Är väl medveten om att det är stor skillnad på juniorhockeyn jämfört med att spela mot seniorer. Ambitionen är att klara denna anpassning så bra som möjligt.


Du har tillbringat fyra år i Tingsryd. Hur vill du beskriva dessa år?

- Fyra kanonår. Flyttade dit som 16-åring, vilket också innebar att jag flyttade hemifrån. Att ta hand om sig själv vid sidan av isen gör ju att man utvecklas som människa och det tror jag att jag har haft nytta av på isen också.

- Även hockeymässigt har det varit fyra bra år. Tycker jag utvecklat mitt spel för varje år och känner att jag behärskar fler och fler delar av spelet nu, avslutar Tim.


Tim har anslutit till laget och är med när truppen nu fortsätter förberedelserna inför kommande säsong.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub