A-lag

Viktor Nilsson fortsätter i Hanhals Kings

Publicerad 2017-06-05 22:13

Ännu en forward från fjolårssäsongen är nu klar för spel även kommande säsong. Det är Viktor Nilsson som är klar och som därmed går in i sin andra säsong i klubben. Viktor, 21 år, har Lerum som moderklubb och efter hockeygymnasium i Oskarshamn avslutade han juniortiden i Tingsryd. Efter ett år i Olofström anslöt Viktor till Hanhals Kings inför föregående säsong. En rivig forward med bra fart i skridskoåkningen och som sätter press på motståndarbackarna är kännetecken för Viktors spelstil.


Viktor själv ser fram emot sin andra säsong med Kungsbacka som hemmaplan:

- Ja, det ska bli spännande och kul, säger han. För min del är det perfekt att kunna spela på den här nivån här på västkusten och trivs verkligen bra i klubben.


Hur vill du sammanfatta ditt andra år som seniorspelare?

- Utvecklande, tufft och riktigt roligt. Jag tycker det märktes tydligt att det var bättre spelare och lag i serien än vad jag mött tidigare och det gällde att vara noggrann och fatta rätt beslut ute på isen. Gjorde man inte det, straffade det sig direkt, fortsätter Viktor.

- Tycker dock att jag utvecklade mitt spel under säsongen och det blev bättre och bättre för varje match. Fick väl också en tydligare roll i laget i senare delen av säsongen och det, tillsammans med den erfarenhet man byggde upp, gjorde att avslutningen på säsongen gav mersmak.


Vad vill du framför allt förbättra?

- Jag ser mig som en rollspelare och spelar till exempel gärna box play. Då vill jag ju självklart framför allt utveckla den delen av mitt spel. Sedan vet jag inte hur min roll kommer se ut kommande säsong, men för min del utvecklar jag gärna delar i mitt spel som handlar om försvarsspel och spelet utan puck.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Viktor:

- En bra karaktär som bidrar med energi och hårt jobb. Väldigt bra skridskoåkare och med det som grund kommer han fortsätta utvecklas kommande säsong. Vi ser stor potential i Viktor och han blir en viktig del i vårt lagbygge.

- Med Viktor kvar i laget får vi en pusselbit som vet hur det fungerar här och som skaffat sig bra erfarenhet från föregående säsong, avslutar Björn.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub