A-lag

Ytterligare en back förlänger med Hanhals Kings

Publicerad 2017-08-03 16:39

Ytterligare en back från föregående års trupp har nu förlängt sitt kontrakt med Hanhals Kings. Det är Gustav Jonsson som kommer spela med Hanhals även säsongen 2017/2018. Gustav, 22 år, anslöt till laget inför säsongen 2016/2017 och kom då närmast från Tegs SK och spel i Hockeyettan. Moderklubben är Vilhelmina och juniortiden tillbringade Gustav i Björklövens organisation. Förutom spel i Hockeyettan har Gustav även 10 matcher i Hockeyallsvenskan med Björklöven registrerade på kontot.


Gustav säger så här om säsongen som gick och sitt första år i den södra Hockeyettan-serien:

- Trivdes kanon i Hanhals och på västkusten. Tyckte att jag kom in i spelet på ett bra sätt. Sedan gick det lite tyngre och efter jul strulade skadorna till det en hel del. Vi som lag gjorde det riktigt bra och vi klarade vår målsättning på ett helt OK sätt, säger han


Är det stor skillnad på södra och norra serien?

- Rent spelmässigt skiljer det sig inte så mycket. Sedan är det ju flera lag i södra serien som har lite mer resurser och satsar lite mer ekonomiskt och det tycker jag man märker i vissa matcher. Många lag i södra serien har också en lite "proffsigare" organisation runt lagen och det skapar ju såklart bättre förutsättningar att utvecklas som hockeyspelare.


Hur tycker du Hanhals har det på den fronten?

- Fantastiskt bra. Många oerhört skickliga ledare runt laget med tränare Niclas Högberg i spetsen. Flera av ledarna har ju varit med på en hög nivå och brinner för att utveckla klubben och oss som spelar i laget och det är något som märks i vårt upplägg.

- Ledarnas ambition smittar av sig på oss spelare och vi har haft en bra försäsong, där alla spelare har utvecklats och därmed är redo att ta nästa steg hockeymässigt, säger Gustav.


Sportchef Björn Erlandsson säger så här om Gustav:

- En spelskicklig back som är duktig med pucken och som har sin absoluta styrka i skridskoåkningen. Fick förra säsongen lite förstörd med skador som ställde till det, men han har alla förutsättningar att utveckla sitt spel.

- Nu är han redan på plats och har kört hela försäsongen med oss och han kommer väl förberedd inför årets säsong, avslutar Björn.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub